Wednesday, April 14, 2010

Emel TIPU ke?!

Perhatian!!! Siapa-siapa di luar sana pernah terima emel macam di bawah? Aku sudah banyak kali dapat emel berbau penipuan tapi masa aku mula-mula baca emel ini, rasa macam menarik jugalah..was-was pun ia juga. Aku pun search lah pasal BOD (Board of Director) syarikat Microsoft tapi tiada pula nama seperti yang terpampang megah macam dalam emel. Aku tidak puas hati, aku search pula nama orang tersebut dan aku jumpa satu website. Rupa-rupanya sudah ramai yang dapat emel sebiji macam emel yang di bawah ini. Nasib baiklah aku buat research sikit. So, kepada semua di luar sana..berhati-hati!


MICROSOFT® CORPORATION
Building,40 Ryecroft Way,
Stopsley London,
United Kingdom.

 
Winner No: 04,
Microsoft Coporation wish to notify all online customers as we celebrates
the 35th year anniversary 2010; and also to inform you that you have
emerged one of the beneficiary
selected in this ongoing 35th Anniversary Program in conjunction with the
Foundation of Software Products (F.P.S.)
A Bank Draft will be issued in your name by Microsoft Corporation Board
Uk (MCSP), you have therefore won the entire sum of 1,000.000.00(One
Million Dollars)

 
Contact :Dr. Hector Powell Via
Email: hectorpowell@mail.md
Phone: +4470457 19663

 
Provide below information for validation of your prize
.Residential Address:
.Tel (Mobile):
.Nationality/Country:
.Full Name:
.Age/Sex:
.Occupation/Position:
.What is Your comment On Microsoft Products?:

 
Note: your award security information ( Data File Number: UK/9420X2/68,
Ref.Code :0087955827499, Grant Number:MSC/0080648302/07)

 
Congratulations from the Staffs & Members of Microsoft Board Commission.
©2010 Microsoft Corporation®


Ini alamat website di mana aku jumpa komen-komen pasal emel ini, boleh cek sendiri ye...

http://www.complaintsboard.com/complaints/2010-microsoft-corporation-c325111.html

2 comments:

Yazid Husain said...

mungkin spam

umialya said...

yap mgkn spam..

boleh dikatakan saban hari akak terima email gini.. lain negara lak tu.. mula2 dulu, pnah gak layan nak tau, sampai masa dorg suh bank in duit kononnya sbg yuran pemprosesan tp bg akaun bank kt thailand.. Sejak hari tu, x baca lg, terus delete je setiap email yg sampai

TIPPPUUUUU JEEE!!!

 
Related Posts with Thumbnails